Op de beursvloer wordt er vaak aandachtig gekeken naar de aan- en verkoopacties van de hedgefondsen. Aangezien zij een grote partij zijn, kunnen hun handelingen grote gevolgen hebben op de beurskoersen. Op dit moment zijn de hedgefondsen overtuigd van verder stijgende beurskoersen.

Er heerst op dit moment rust op de financiële markten. De meeste donkere wolken die boven de aandelenmarkten hingen zijn opgetrokken en analisten en economen zien de toekomst rooskleurig in. Deze optimistische stemming is ook merkbaar op de beursvloer, want er zijn maar weinig beleggers te vinden die op dit moment durven in te zetten op dalende in plaats van stijgende beurskoersen.

Hedgefondsen zetten massaal in op verder stijgende beurskoersen

Ook de hedgefondsen zijn op dit moment extreem optimistisch gestemd. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de hedgefondsen sinds het jaar 2013 niet meer zo stevig hebben ingezet op verder stijgende beurskoersen. Tijdens dat jaar wisten de beurzen ook goede zaken te doen.

Overigens betekent dit niet dat de beurzen de komende tijd daadwerkelijk goed blijven presteren. De hedgefondsmanagers beschikken immers ook niet over een glazenbol die hun de beurstoekomst voorspelt. Wel hebben hun acties grote invloed op het sentiment op de beursvloer. Dus wat dat betreft kan dit wel gezien worden als een opsteker voor de stier.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.