De goudprijs wist tijdens de afgelopen maand bijzonder goede zaken te doen. En met deze prestatie werd er een vervolg gegeven aan de positieve trend die al sinds de zomer van 2018 zichtbaar is. En steeds meer hedgefondsen beginnen ook door te krijgen dat een goudinvestering interessant is. De vraag is alleen of goudbeleggers wel blij moeten zijn met de interesse van de hedgefondsen.

De goudprijs staat op dit moment onder druk. En dat is ook niet vreemd, want het optimisme op de beursvloer is weer wat opgelaaid. En op het moment dat het optimisme op de beurzen stijgt, weet dat vaak te leiden tot koersdruk bij het gele edelmetaal. Daarnaast lijkt dit een gezonde correctie te zijn, want de goudprijs wist tijdens de voorbijgaande weken fors in waarde te stijgen.

Hedgefondsen geloven weer in een stijgende goudprijs

Tijdens de afgelopen weken hebben de hedgefondsen hun goudposities aanzienlijk opgeschroefd. Eigenlijk is die trend al sinds het einde van vorig jaar gaande. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is zelfs te zien dat de hedgefondsen nog nooit zo massaal wisten in te zetten op een stijgende goudprijs. De laatste keer dat het optimisme zo groot was, was tijdens de zomer van 2016. En destijds was de goudprijs juist bezig met de vorming van een nieuwe lagere top.

Wat dat betreft is het dus nog maar de vraag of goudbeleggers wel zo blij moeten zijn met de interesse van de hedgefondsen. De laatste twee keren dat de hedgefondsen zo massaal wisten in te zetten op een stijgende goudprijs, werd het gele edelmetaal niet veel later geconfronteerd met een koersdaling.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!