Hedgefondsmanager Jeff Gundlach heeft zijn beste trade voor 2019 onthuld. Volgens de fondsbeheerder moet je als belegger in 2019 inspelen op de volatiliteit van de lange termijnrente in de Verenigde Staten.

Gundlach richtte ooit DoubleLine op. Het hedgefonds heeft momenteel 130 miljard dollar onder beheer.

Op de Sohn Investering Conferentie zei Gundlach dat de beste deal van dit jaar zit in de bewegelijkheid van de rente op Amerikaans staatspapier met een lange looptijd. Volgens Gundlach speel je daar als belegger het slimste op in door long te gaan op TLT met een put-call straddle.

TLT is een ETF van iShares op Amerikaans staatspapier met een looptijd van plus 20 jaar.

Zelfs als rentestand niet verandert 40 procent rendement

Volgens Gundlach is de bewegelijkheid van de rente erg laag. Over de afgelopen acht jaar is de bewegelijkheid van de rente zelfs te laag geweest volgens Gundlach. De fondsmanagers stelde:

Het kan de lage volatiliteit niet behouden.

Hij stelt dat de volatiliteit best eens kan verdubbelen in het komende jaar. En als men zich positioneert met een put-call straddle op TLT, kan je flink profiteren volgens de fondsbeheerder. Zo zei Gundlach:

Alles wat je nodig hebt om winstgevend te zijn is een verandering van 50 basispunten op obligaties met een lange looptijd. Als de volatiliteit over zes maanden verdubbeld is, zal je als belegger 40 procent rendement maken. Zelfs als de rentestand niet verandert.

Bron: Zerohedge

Foto: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>