Tijdens de voorbijgaande weken wist de Dow Jones index in positieve zin op te vallen. Terwijl de meeste andere indices onder druk stonden, wist de Dow Jones index te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Deze recordregen biedt echter geen enkele garantie voor de toekomst. Een belangrijke grafiek laat zelfs zien dat de Dow Jones index mogelijk zelfs al een plafond bereikt heeft.

De afgelopen tijd is er langzaam maar zeker een overstap gekomen in de voorkeur voor waarde- en de voorkeur voor groeiaandelen. Door de inflatieangst geven steeds meer beleggers de voorkeur aan waarde-aandelen. En dat is ook duidelijk terug te zien bij de Dow Jones index, want deze beurs wist te profiteren van de hernieuwde interesse in waarde-aandelen.

Volgens deze grafiek ziet de beurstoekomst er niet rooskleurig uit

Toch is het nog maar de vraag of de stijgende trend bij de Dow Jones index ook de komende tijd intact weet te blijven. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Schism, te zien dat de Dow Jones index inmiddels de bovenkant van het trendkanaal bereikt heeft. Dit trendkanaal is al sinds het jaar 1900 van kracht en wist tijdens het jaar 2000 nog te leiden tot een historische trenddraai.

Volgens deze grafiek is dit juist het moment dat beleggers voorzichtig moeten zijn. Mocht het verleden zich immers gaan herhalen, dan ziet de beurstoekomst er niet bepaald rooskleurig uit. In dat geval zit de beursrally op dit moment in de eindfase en kan een tegenvallende beursperiode nabij zijn.

Moeten beleggers de veiligheidsriemen terug tevoorschijn halen?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar