De goudprijs heeft tijdens de afgelopen handelsdagen het nodige terrein moeten inleveren. Sinds 21 februari is er al sprake van een dalende trend bij de goudprijs. En het is nog maar sterk de vraag of daar in de nabije toekomst verandering in gaat komen. Technisch gezien ligt de goudprijs er namelijk niet zo florissant bij.

Beleggers lijken opnieuw afstand te nemen van de edelmetalen. Nu de aandelenkoersen in de lift zitten lijken beleggers geen ‘veilige havens’ meer nodig te hebben. En mede daardoor heeft onder andere de goudprijs een duikvlucht genomen.

Stevige weerstandslijn maakt einde aan goudrally

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de goudprijs in februari een belangrijke weerstandslijn wist te bereiken. Hier lag onder andere de weerstandslijn die al sinds het jaar 2011 van kracht is. Daarnaast lag hier ook de weerstandslijn die gevormd is sinds het jaar 2013. Tevens werd bij dit punt de oude steunlijn bereikt die tijdens de bodem van 2016 gevormd werd, maar tijdens het afgelopen jaar doorbroken werd.

Mocht de goudstier binnenkort wel door deze belangrijke weerstandslijnen weten te breken, dan mag dat opgevat worden als een sterk ‘bullish’ teken. In dat geval komt er namelijk een einde aan de dalende trend die al sinds het jaar 2011 van kracht is.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!