Niet alleen de Amerikaanse en Europese beurzen wisten tijdens de afgelopen 12 maanden goede zaken te doen. De Japanse beurs wist ook in positieve zin op te vallen. Vanaf de bodem van 2020 gerekend wist de Nikkei 225 index met bijna 90% in waarde te stijgen. Toch moeten de Japanners rekening houden met een nieuwe dalende beweging.

Een groot deel van de beleggers heeft hoogstwaarschijnlijk geen interesse in Japanse aandelen. Toch is het van belang hoe de Japanse beurs weet te presteren. Dit is immers een van de grootste beurzen ter wereld en een dalende beweging bij de Nikkei 225 index kan ook hier voelbaar zijn.

Deze weerstandslijn is een bedreiging voor de Japanse beurs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is het technische plaatje bij de Nikkei 225 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat er al sinds het jaar 2009 sprake is van een krachtige weerstandslijn. Tijdens de afgelopen 10 jaar wist deze weerstandslijn meermaals te leiden tot een noemenswaardige trenddraai.

Op de grafiek is ook te zien dat de Nikkei 225 index enkele weken geleden opnieuw in contact is gekomen met deze weerstandslijn. En vanaf dat moment gerekend heeft de Japanse beurs al enkele procenten aan waarde ingeleverd. En mocht het verleden zich gaan herhalen dan is de kans groot dat de koersschade tijdens de komende maanden verder oploopt.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!