De Japanse beurs wist net als de meeste andere beurzen tijdens de afgelopen week flink in waarde te stijgen. Deze stijging was overigens ook wel nodig, want tijdens de afgelopen weken verloor de Japanse beurs ruim 8% aan beurswaarde. En daarmee wist de Japanse beurs maar net te ontkomen aan een officiële beurscorrectie.

Volgens diverse analisten zijn aandelen op dit moment weer koopwaardig. En dat is wel opmerkelijk te noemen, want er hangen nog voldoende donkere wolken boven de financiële markten. Alleen ziet een groot deel van de analisten de centrale banken als de oplossing voor alle problemen. De centrale banken zullen volgens hen voorkomen dat de aandelenmarkten te ver wegzakken.

Japanse beurs vertoont een angstaanjagende vergelijking met de jaren ‘90

Volgens E. Cantoni is het nog maar de vraag of de Japanse beurs op dit moment koopwaardig is. Hij deelde via Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Nikkei index op dit moment een sterke correlatie vertoont met de beursbeweging van de jaren ’90. En mocht die correlatie standhouden, dan betekent dat slecht nieuws voor Japanse aandelen. In dat geval wordt de Japanse beurs namelijk geconfronteerd met een forse beursdaling. In dat geval kan de Japanse beurs, net als in de jaren ’90, ruim de helft aan beurswaarde inleveren.

Heeft de Japanse beurs mogelijk haar beste tijd al gehad?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.