De aandelenmarkten wisten gisteren overtuigend uit de startblokken te komen. De meeste indices wisten de handelsdag overtuigend in het groen af te sluiten en daarmee is mogelijk een nieuwe bodem neergezet. Op Wall Street is er in ieder geval een belangrijke grafiek opgedoken die laat zien dat een nieuwe stijgende trend onderweg kan zijn. En daarmee kan de eindejaarsrally wellicht toch nog gered worden.

Tijdens de eerste handelsdag van de week waren de koopjesjagers duidelijk aanwezig. Langzaam maar zeker durven beleggers weer aandelen aan de portefeuille toe te voegen in de hoop dat er dit jaar toch nog een eindejaarsrally komt. Een belangrijke indicator liet aan het einde van vorige week al zien dat een nieuwe bodem aanstaande kon zijn. En gezien de handelssessie van gisteren kan die bodem wellicht al neergezet zijn.

Wall Street maakt zich op voor de eindejaarsrally

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat er vorige week sprake was van de situatie dat minder dan 30% van de aandelen binnen de S&P 500 index te maken had met een notering boven het 50-daagsgemiddelde. Op de grafiek zijn de voorgaande keren sinds het jaar 2019 gemarkeerd dat er sprake was van een dergelijke notering. In alle voorgaande keren wist de S&P 500 index niet veel later een stevige bodem neer te zetten, waarna er een nieuwe beursrally van start ging.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar gezien deze grafiek lijken de stieren het voordeel van de twijfel te krijgen. En daarmee kan binnenkort de traditionele eindejaarsrally van start gaan.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis