Als we naar de Amerikaanse macrocijfers kijken dan kunnen we concluderen dat de Amerikaanse economie nog steeds erg goed presteert. Ondanks de handelsspanningen weet de grootste economie ter wereld redelijk goed het hoofd boven water te houden. Mogelijk zijn de Amerikanen echter iets te optimistisch gestemd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de Amerikaanse bevolking meer uitgeeft dan hun inkomen.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is nog steeds behoorlijk hoog. Dat is overigens ook van groot belang, want juist dit vertrouwen zorgt er voor dat de Amerikanen gemakkelijk bestedingen verrichten. En die consumentenbestedingen houden de Amerikaanse economie draaiende.

Deel van de Amerikaanse bevolking geeft meer uit dan dat er binnenkomt

Uit onderzoek van Deutsche Bank blijkt dat meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking op dit moment meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt. Op de bovenstaande grafiek is deze pijnlijke conclusie in beeld gebracht.

De economen van Deutsche Bank laten weten dat dit een trend is die al vaker zichtbaar is geweest bij de Amerikaanse bevolking. De Amerikanen staan immers vaak niet negatief tegenover een lening. Zo is het in de VS heel gebruikelijk om een lening af te sluiten voor het aanschaffen van consumentengoederen. En deze schulden zijn geen probleem zolang het inkomen aanwezig blijft, maar bij een economisch neergang hangen deze schulden vaak als een donkere wolk boven de bevolking. Wat dat betreft is het voor de meeste Amerikanen te hopen dat de huidige economische groei nog even intact blijft.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!