Volgens analisten heeft de Amerikaanse S&P 500 dit jaar behoorlijk wat potentieel om te stijgen. Men verwacht een stijging van 10 tot 20 procent maar ze waarschuwen ook dat beleggers en investeerders best nog even wachten met aandelen te kopen. De indicatoren staan momenteel nog op ‘greed’ dus is een kleine correctie kortelings mogelijk.

Een stijging van 10 tot 20 procent dit jaar? Analisten verwachten dat de S&P 500 nog heel wat potentieel heeft dit beursjaar maar benadrukken ook dat dit waarschijnlijk nog niet voor nu is. De Amerikaanse beurzen noteren op recordhoogtes dus is de kans groot dat er een ‘sell-off’ komt. Beleggers zijn momenteel te ‘greedy’ en dat is zelden een goed moment om te kopen.

Positieve factoren

Donderdag maakten de Amerikaanse indexen een flinke sprong richting recordniveaus nadat president Trump de escalatie omtrent de US-Iran kwestie deed afkoelen. Er komen geen militaire acties meer als reactie op de Iraanse vergelding, enkel economische sancties.

In this economic cycle (except for 2017) whenever the (Federal Reserve) has been expanding its balance sheet, the S&P 500 has been trending higher, and whenever it has stopped (or contracted its balance sheet), the S&P 500 has trended sideways/sold off.

Analisten verwachten dat de ‘mini-cycle’ in de Amerikaanse economie en de Fed opnieuw gaat versnellen. De hoge noteringen doen vermoeden dat aandelen momenteel duur zijn, maar relatief gezien vallen er koopjes te doen vooral als de aandelenmarkten één dezer dagen een duik nemen. Bij de eerste volgende tegenslag, verwachten analisten een kleine correctie.

Maar globaal gezien zijn er alleen maar positieve factoren, de Amerikaanse economie draait beter, de handelsoorlog wordt aangepakt, de situatie in het Midden-Oosten verbetert en noem maar op. Het jaar 2020 belooft dus wederom een goed beursjaar te worden.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis