Price Waterhouse Cooper LLP, een Big Four accounting bedrijf dat reeds enkele blockchain projecten steunt, beweert een nieuwe dienst in petto te hebben waardoor bedrijven meer vertrouwen zullen krijgen in de blockchain technologie. Ze gaan binnenkort een blockchain audit dienst opstarten waarmee bedrijven hun blockchain gebruik kunnen monitoren.

Deze nieuwe dienst van Price Waterhouse Cooper zal binnenkort beschikbaar zijn voor hun klanten. Het stelt hen in staat om een externe beoordeling te krijgen over hun gebruik van de blockchain technologie. Het doel is om zekerheid te krijgen over de ‘transacties’ die worden uitgevoerd.

Vertrouwen

PwC is ervan overtuigd dat hun klanten meer vertrouwen zullen krijgen in blockchain. Volgens Michael Smith, partner van PwC die zich bezighoudt met interne audit oplossingen, zal de dienst kunnen verifiëren of bedrijven correct gebruik maken van deze nieuwe technologische ontwikkeling.

De meeste mensen kennen blockchain als een toepassing voor cryptomunten, maar er kan zoveel meer gedaan worden met deze technologie. Het kan ook worden gebruikt voor online identiteitsverificatie, supply chain management en het controleren van financiële transacties.

PwC erkent dat er obstakels zijn om blockchain te integreren in bestaande bedrijfsprocessen. Is het bijvoorbeeld compatibel met andere bedrijven en organisaties? Ook maken bedrijven zich zorgen over het risicobeheer en de bedrijfscontroles. Hoewel blockchain technologie ‘tamper-proof’ is, lijkt de integratie en het gebruik ervan niet zo vanzelfsprekend voor traditionele bedrijven.

De nieuwe audit dienst van PwC komt er op vraag van zijn klanten. Eén van die klanten is een grote aandelenbeurs die nood heeft aan de verificatie van blockchain gebaseerde betalingen. Een tweede klant, een digital wallet provider, kan de dienst gebruiken om zijn transactieverwerking te verifiëren.

Bronnen: PayWallNews, CCN

Foto: Wikimedia

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>