De meeste beleggers geven de voorkeur aan technologie- en internetaandelen. En dat is goed voor te stellen, want dit zijn de aandelen die tijdens de afgelopen jaren uitstekende beurszaken wisten te doen. Ook het onderliggende winstplaatje begint er steeds indrukwekkender uit te zien.

Vandaag de dag zien we het belang van de technologie- en internetsector goed terug. Als gevolg van het coronavirus waren een hoop mensen genoodzaakt om vanuit huis hun werkzaamheden te verrichten. De ‘traditionele vergadering’ heeft plaatsgemaakt voor de ‘internet meeting’. Internetdienst Zoom weet daar bijvoorbeeld extreem goed van te profiteren.

Onderschatten beleggers de technologie- en de internetsector?

Vaak wordt er gezegd dat technologie- en internetbedrijven achterblijven als het gaat om de winstcijfers. Dit blijkt echter totaal niet het geval te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, te zien dat de winstgroei van de afgelopen jaren met name te danken was aan de technologie- en de internetsector. Zonder deze sectoren gemeten is er al jarenlang sprake van een ‘zijwaartse trend’.

Wat beleggers vaak vergeten is dat de meeste technologie- en de internetbedrijven hun winst grotendeels weer herinvesteren. Op die manier proberen ze nog meer marktaandeel, en dus groei, te behalen. En de ‘traditionele’ bedrijven kunnen daar nog iets van leren.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis