Een bekende beleggingsstrategie is de ‘Buy and Hold’ strategie. Bij deze methode is het de bedoeling dat je aandelen voor jaren in de portefeuille stopt. Met name de ‘dividendbeleggers’ zijn erg gecharmeerd van deze strategie. En tijdens de afgelopen 20 jaar is gebleken hoe belangrijk dividend voor een portefeuille is.

De hedendaagse belegger maakt het liefst korte ritjes op de beurzen. De relatief jonge beleggers investeren liever in de zogenoemde ‘groeiaandelen’. Dit zijn aandelen van bedrijven die een sterke groei weten door te maken, maar vaak nog problemen hebben met winst maken. De meeste groeiaandelen keren daarom ook geen dividend uit aan beleggers.

Dividendaandelen zijn onmisbaar voor een goede beleggingsportefeuille

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is in beeld gebracht hoe belangrijk het is dat bedrijven over de lange termijn gemeten dividend uitkeren. Een belegger die in het jaar 2000 had geïnvesteerd in de Stoxx 600 index (Europese index), had nu een winst van 90% op de teller hebben staan. Dit rendement bestaat volledig uit dividend, want zonder het dividend mee te rekenen zou er sprake zijn van een verlies van ongeveer 5%.

Deze grafiek maakt duidelijk hoe belangrijk dividend op de lange termijn gemeten is. Om op de lange termijn gemeten een stabiel rendement te kunnen behalen, dien je te beschikken over een goed samengestelde portefeuille. En dividendaandelen lijken daarin onmisbaar te zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.