Tijdens de maand oktober werden de meeste beurzen geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. Met name tijdens de week vóór de Amerikaanse verkiezingen was er sprake van een indrukwekkende sell-off. Nu de Amerikaanse verkiezingen achter de rug liggen, mogen beleggers uitkijken naar hogere beurskoersen.

Afgelopen week was er opvallend genoeg sprake van kalmte op de financiële markten. Ondanks het feit dat de spanningen in de VS opliepen, wisten de beurzen goede zaken te doen. Volgens kenners heeft dat voor een deel te maken met het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Jerome Powell liet donderdag nogmaals weten dat de Fed niet van plan is om het stimuleringsbeleid binnenkort af te bouwen. En dat betekent uiteraard goed nieuws voor de financiële markten.

Is de eindejaarsrally begonnen?

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, kan er een goede beursperiode aanbreken. Volgens hem bevinden de beurzen zich op dit moment in de beste periode van het beursjaar. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de maanden november en december normaliter goede beursmaanden zijn tijdens een Amerikaans verkiezingsjaar. We mogen in dit geval gerust spreken van een indrukwekkende eindejaarsrally.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stier op dit moment duidelijk in het voordeel is.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis