De coronacrisis weet te zorgen voor een historische krimp bij de wereldeconomie. Haast geen enkel land weet deze dans te ontspringen. Ook in de VS is de economische situatie zorgwekkend te noemen. Met name de kwetsbare groepen hebben moeite om het hoofd boven water te houden.

Afgelopen vrijdag verschenen er cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het werkloosheidspercentage wist in oktober verder te dalen. Op dit moment zit 6,9% van de Amerikaanse beroepsbevolking zonder werk thuis. Analisten hadden gerekend op een daling richting de 7,7%, dus we mogen gerust stellen dat het uiteindelijke cijfer een flinke meevaller was.

Steeds meer Amerikanen kampen met betalingsachterstanden

Ondanks dit beter dan verwachte werkloosheidscijfer, zit een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking op dit moment zonder werk thuis. Zeker als je het vergelijkt met de standen die aan het begin van dit jaar zichtbaar waren, is er relatief gezien nog steeds sprake van een zeer hoge werkloosheid in de VS.

Uit onderzoek van Piper Sandler blijkt tevens dat steeds meer Amerikanen moeite hebben met het voldoen aan hun hypotheekverplichtingen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat meer dan 8% van de hypotheekgevers op dit moment een betalingsachterstand heeft. Tijdens de coronacrisis is dit percentage exponentieel gestegen. Alleen tijdens de financiële crisis was er sprake van een hoger percentage (ruim 10%). Beleggers doen er dus verstandig aan om de huidige crisis niet te onderschatten.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)