Zoals verwacht werd de deal van Brits premier Theresa May met de Europese Unie niet goedgekeurd door het Britse parlement. De kans dat het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie blijft, wordt met de dag groter. Een goed moment om het Britse pond te kopen? Voorlopig nog even wachten is de boodschap.

Het zijn interessante tijden voor beleggers die in valuta handelen. De Brexit-deal van premier Theresa May stuit op tegenstand in het Britse parlement en dus zit de situatie omtrent de Brexit muurvast. Zonder steun van het parlement kan de uittreding uit de Europese Unie niet worden waargemaakt.

Britse pond

Is het nu wijs om het Britse pond te kopen in de hoop dat de Brexit van tafel wordt geveegd en het Verenigd Koninkrijk toch gewoon lid blijft van de Europese Unie? Verschillende experts raden aan om toch even af te wachten wat de volgende stappen nu zijn want het blijft vooral onzeker.

We think there’re still a lot of risks out there. Certainly the defeat of May’s proposal yesterday takes away one leg of uncertainty but we still have many others.

Er wordt nu vooral geadviseerd om niet te gaan gokken op het Britse pond omdat het nog alle kanten uit kan gaan, alsook voor Britse aandelen. Het is voorlopig nog te onduidelijk welk scenario het meest realistische scenario is en dus is de koers van het pond ook onvoorspelbaar de komende weken.

Het pond toont echter wel dat ze tegen een stootje kan, gisteren ging de munt een flink pak lager tegenover de Amerikaanse dollar nadat het nieuws was bekendgemaakt dat May geen steun krijgt van het Britse parlement. Maar niet veel later kroop het pond terug recht en maakte het verlies goed.

Pas vanaf het moment dat er één duidelijke richting wordt gekozen door het Britse parlement, of het volk, dan kan het Britse pond stabiliseren en zich schrap zetten om te stijgen of te dalen tegenover andere wisselkoersen. Beleggers die nu toch inspelen op de ontwikkelingen, wagen dus een gokje.

Bronnen: CNBC

Foto: GregMontani – Pixabay