Chinese technologie-aandelen zitten in de lift. Steeds meer beleggers en investeerders richten zich tot dit segment omdat het potentieel immens is. Vooral nu het gemakkelijker is om te investeren dankzij de nieuwe Hang Seng Tech Index. De gaming en sociale media gigant Tencent heeft deze week Facebook voorbij gestoken wat betreft de beurswaarde. Met 664,5 miljard dollar is het bedrijf ruim 8 miljard dollar meer waard dan Facebook.

Het Chinese technologiebedrijf Tencent is sinds deze week meer waard dan de alom bekende sociale media gigant Facebook. De reden waarom het bedrijf zoveel in waarde is gestegen, is te danken aan de rally op de Chinese aandelenmarkten van de afgelopen maanden.

Tencent, vooral actief op vlak van gaming en sociale media, is momenteel 664,5 dollar waard. Facebook heeft dus nog minstens 8 miljard dollar in te halen vermits ze op dit moment 656,15 miljard dollar waard zijn. WeChat, de meest populaire app van Tencent, heeft miljarden gebruikers en heeft een toepassing genaamd ‘Moments’. Hiermee kan men video’s en foto’s posten waaraan Tencent veel geld verdient via advertisments.

Beursstijging

Het bedrijf heeft ook een ‘instant messaging service’ genaamd QQ. Deze sociale media apps genereren 23 procent van de omzet. Het aandeel van Tencent is met 43 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Facebook daarentegen ‘amper’ 12 procent.

De pandemie speelt in het voordeel van Tencent. Door de lockdown zijn er meer mensen gebruik beginnen maken van WeChat, QQ, etc… Dat is ook duidelijk merkbaar aan de beurskoers. Op amper enkele maanden tijd, is het aandeel gestegen van 400 naar 541 HKD. Daarenboven profiteert Tencent ook van de algemene interesse in Chinese technologie.

Bronnen: CNBC

Foto: len sitlhou – Pexels

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger