Het cijferseizoen ligt alweer achter de rug. Tijdens de afgelopen weken hebben de beursgenoteerde bedrijven hun winstcijfers over het eerste kwartaal van 2021 gepubliceerd. Opvallend genoeg verliep dit cijferseizoen compleet anders dan tijdens de voorgaande keren het geval was. Beleggers hadden immers weinig oog voor de beter dan verwachte kwartaalcijfers. En dat is toch wel bijzonder te noemen.

Over het algemeen zagen de meeste winstcijfers er behoorlijk goed uit. Een aanzienlijk deel van de beursgenoteerde bedrijven wist zich krachtig te herstellen van de coronacrisis. Ook de groeivooruitzichten zien er bij de meeste bedrijven rooskleurig uit. Het is duidelijk dat beleggers mogen rekenen op een krachtig herstel bij de bedrijfswinsten.

De verwachtingen van beleggers waren hooggespannen

Tijdens het publiceren van de kwartaalcijfers wisten veel bedrijven in positieve zin te verrassen. Dit betekent dat ze beter dan verwachte winstcijfers wisten op te leveren. Opvallend genoeg werden deze bedrijven hier amper voor beloond. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat er bij een gemiddeld Amerikaans beursgenoteerd bedrijf in dat geval slechts sprake was van een gemiddelde stijging van 0,1%. En dat terwijl historisch gezien in dat geval de koers gemiddeld met 0,5% weet te stijgen.

Op de staafgrafiek is ook te zien dat de beursgenoteerde bedrijven die slechter dan verwachte kwartaalcijfers wisten op te leveren, juist geconfronteerd werden met een hardere koersdaling dan normaal. Met name in de VS was er in dit geval sprake van een stevige sell-off. Blijkbaar hadden beleggers al hogere verwachtingen dan analisten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis