Het cijferseizoen is enkele weken geleden van start gegaan. Tijdens de afgelopen handelsweken hebben diverse beursgenoteerde bedrijven hun resultaten over het eerste kwartaal van 2021 gepubliceerd. En vooralsnog ziet de situatie er behoorlijk rooskleurig uit.

De verwachtingen voor dit cijferseizoen waren hooggespannen. Dat is ook niet verwonderlijk, want beleggers keken al lang naar deze bedrijfscijfers uit. Door middel van deze cijfers proberen ze er achter te komen in hoeverre het betreffende bedrijf er in is geslaagd om de coronacrisis achter zich te laten. Belangrijk daarbij zijn de verwachtingen van de analisten.

Deze sectoren weten tot nu toe in positieve zin op te vallen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van FactSet, is te zien dat 81% van de S&P 500 bedrijven (dat al met winstcijfers is verschenen) de winstverwachtingen wist te verslaan. In slechts 16% van de gevallen werden er minder goede kwartaalcijfers dan verwacht afgeleverd. Dit was met name het geval bij de industriële sector en de niet-duurzame consumentensector.

De bedrijven uit informatietechnologie-, de gezondheids- en de grondstoffensector wisten tot nu toe hoge ogen te gooien op Wall Street. Alle bedrijven uit deze sectoren wisten vooralsnog alleen maar beter dan verwachte kwartaalcijfers op te leveren. En dat biedt hoop voor de rest van het cijferseizoen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>