In enkele dagen tijd is het totaal aantal besmettingen in de VS fors toegenomen. Op dit moment is Amerika het land dat het hardste getroffen wordt door het coronavirus. Tenminste, als we naar het aantal besmettingen kijken. En dit dodelijke virus is een grote bedreiging voor de Amerikaanse economie.

Afgelopen week verschenen er dramatische cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Bijna 3,5 miljoen Amerikanen vroegen tijdens de afgelopen week een werkloosheidsuitkering aan. Door economen werd er gerekend op een stijging naar 2,5 miljoen aanvragen. Het werkelijke cijfer was dus een grote tegenvaller.

Amerikaanse economie kan deze klap niet opvangen

Inmiddels probeert Donald Trump er alles aan te doen om het coronavirus te stoppen. Toch hebben veel kenners kritiek op de aanpak van de president. Zij wijzen er op dat het aantal Amerikaanse besmettingen sterk in de lift zit. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is dit in beeld gebracht. Trump liet afgelopen vrijdag nog weten dat het hoge aantal besmettingen komt door de grote hoeveelheid aan testen die de VS uitvoert.

Het coronavirus zorgt er ook voor dat de Amerikaanse economie flink onder druk staat. Door de gedeeltelijke lockdown zitten veel bedrijven op slot. Daarnaast is New York binnen de VS het epicentrum van het coronavirus. En juist New York is het hart van de Amerikaanse economie. Vanuit economisch oogpunt gezien is het dus niet verwonderlijk dat Trump zo snel mogelijk alles weer open wil gooien.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)