Op dit moment domineert het coronavirus de voorpagina’s van alle wereldwijde kranten. Met name binnen Europa zit de paniek er goed in. In de meeste Europese landen lopen de besmettingen nog steeds hard op. Beleggers moeten echter niet vergeten dat in november de Amerikaanse verkiezingen op het programma staan. En het coronavirus vormt een grote bedreiging voor de herverkiezing van Trump.

Donald Trump was aanvankelijk niet bepaald onder de indruk van het coronavirus. Inmiddels is de president van de VS bijgedraaid. Het dodelijke virus weet zich namelijk ook razendsnel binnen de Amerikaanse landsgrenzen te verplaatsen. En ook binnen de VS leidt dit tot grote economische problemen.

Populariteit van Trump zit in een vrije val door het coronavirus

Trump heeft eigenlijk min of meer zijn lot verbonden aan de aandelenmarkten. Tijdens de afgelopen maanden liet hij immers meermaals weten dat de stijgende beurskoersen aan zijn beleid te danken waren. Tevens was hij trots op de economische cijfers die onder zijn bewind werden gerealiseerd.

Inmiddels ziet de situatie er compleet anders uit. De S&P 500 index heeft op dit moment te maken met de grootste ‘pullback’ tijdens een verkiezingsjaar sinds het jaar 2008. Destijds was Bush nog aan de macht, maar mede door de financiële crisis moest hij uiteindelijk het stokje doorgeven aan Obama. Door de huidige marktomstandigheden zijn de overwinningskansen voor Trump gekelderd. Nog steeds is hij de favoriet voor de verkiezingen, maar zijn populariteit begint wel steeds verder af te nemen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>