De meeste aandelenmarkten zijn bezig aan een uitstekend beursjaar. Voor Wall Street is dit zelfs de beste beursstart sinds het jaar 1998. Het gevolg van deze beursrally is dat het ‘domme geld’ weer naar de markt getrokken wordt. En dat is vaak geen goed teken.

Als we het over het ‘domme geld’ hebben, dan gaat het vaak om beleggers die altijd te vroeg of te laat in de markt zitten. Het gaat in dit geval over particuliere beleggers. En uit diverse onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van de particuliere beleggers verlies maakt. Uit sommige onderzoeken blijkt zelfs dat 80% van de particuliere beleggers verlies maakt.

Beleggers moeten rekening houden met een nieuwe beursdaling

Wat dat betreft kan het vertrouwen onder particuliere beleggers een goede maatstaf zijn voor het voorspellen van de toekomst van de aandelenmarkten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat het ‘domme geld’ op dit moment extreem optimistisch gestemd is. Voor het laatst was deze groep beleggers tijdens begin mei zo Bullish gestemd. En dat vormde destijds het startsein voor een forse beurscorrectie. De keer daarvoor was het ‘domme geld’ tijdens de zomer van 2018 zo optimistisch gestemd. En dat wist destijds zelfs te leiden tot een daling van meer dan 20%.

Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, benadrukt daarnaast dat het optimisme bij het ‘domme geld’ samenviel met het bereiken van de stevige weerstandslijn. En dat lijkt weinig goeds te voorspellen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.