Een deel van de beleggers was vorige week teleurgesteld in de Amerikaanse centrale bank. Tijdens de voorbijgaande weken was er namelijk een steeds grotere groep ontstaan die had gerekend op een renteverlaging met 50 basispunten. De Fed besloot uiteindelijk om een renteverlaging met 25 basispunten door te voeren. En daarom is de kans op een nieuwe renteverlaging fors gestegen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is te zien dat de kans op een nieuwe renteverlaging in september is gestegen naar bijna 95%. Tijdens de afgelopen week is dit percentage gestegen van 60 naar 95 procent. En dat had voor een groot deel te maken met de ‘beperkte’ renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank.

Komt er een nieuwe renteverlaging?

Volgens kenners is de stijging voor het andere deel te danken aan de dreigementen van Trump aan het adres van de Chinezen. Trump liet namelijk weten dat de VS bereidt is om nieuwe importheffingen door te voeren vanaf september. En met deze maatregel is er straks geen enkel Chinees product meer te vinden die zonder extra heffing naar de VS vervoerd kan worden.

Of er in september ook een nieuwe renteverlaging doorgevoerd zal worden, is nog sterk de vraag. Sommige Amerikaanse macrocijfers zien er namelijk nog steeds uitstekend uit (werkloosheidspercentage en consumentenvertrouwen).

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>