Al enkele maanden verschijnen er hoopgevende cijfers over de wereldeconomie. De meeste economieën zijn nu in de herstelfase terechtgekomen en de verwachting is dat die herstelfase ook in het nieuwe jaar zal standhouden. De verwachtingen voor de grootste economie ter wereld zien er in ieder geval hoopgevend uit. En daar kan ook de rest van de wereld van profiteren.

De meeste landen hebben onlangs vergaande maatregelen doorgevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. In diverse Europese landen zijn er opnieuw ‘lockdowns’ ingevoerd. Uiteraard is dit een bedreiging voor de herstelfase waar de meeste economieën nu mee te maken hebben. Toch blijven de economische vooruitzichten er hoopgevend uitzien.

Amerikaanse economie zit nog steeds in de herstelfase

Volgens de economen van Macrobond and Nordea is de kans groot dat de Amerikaanse economie zich tijdens de komende twee tot drie kwartalen verder zal herstellen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de Amerikaanse rentemarkt een verder economisch herstel voorspelt. Al meer dan 20 jaar is er sprake van een sterke correlatie tussen de rentemarkt en de groei van de economie. Het enige verschil is dat de rentemarkt normaliter twee tot drie kwartalen vooruitloopt op de groei van de Amerikaanse economie.

Uiteraard kan de rest van de wereld ook profiteren van de groei bij de Amerikaanse economie. Als gevolg van de globalisering is de verwevenheid tussen de diverse economieën toegenomen. Dat is ook de reden dat de wereldeconomie als geheel kan profiteren van een verder herstel bij de Amerikaanse economie.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>