Niet alleen de beurzen wisten zich tijdens de voorbijgaande maanden te herstellen, de olieprijs wist dat voor een groot deel ook te doen. Al enkele maanden zit de prijs van het ‘zwarte goud’ al in de lift en dat is ook terug te zien bij de energiesector. Toch lijkt de herstelbeweging binnen die sector nog maar in de ‘beginfase’ te zitten. Beleggers zouden nog kunnen profiteren van een verder koersherstel binnen deze zwaar afgestrafte sector.

Tijdens het begin van de coronacrisis werd de energiesector op de financiële markten hard afgestraft. Dat had grotendeels te maken met de zware koersval bij de olieprijs. Tevens zijn er genoeg energiebedrijven die ook al vóór de coronacrisis moeite hadden om het hoofd boven water te houden. Al enkele jaren heeft deze sector het immers al niet gemakkelijk. Mogelijk gaat daar binnenkort verandering in komen.

Beleggers moeten de energiesector niet uit het oog verliezen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, is te zien dat de koersbeweging bij de S&P Energy Sector van de periode 2018-2020 erg veel lijkt op eerdere koersbewegingen. Zo is er bijvoorbeeld een sterke correlatie met de jaren 2002, 2009 en 2016. Tijdens die jaren wist de energiesector uiteindelijk ook een belangrijke bodem neer te zetten, hetgeen in maart dit jaar ook gebeurd is. Mocht het verband met de hiervoor benoemde jaren ook het komende jaar intact blijven, dan lijkt de stevigste koersstijging nog te moeten komen.

In dat geval beschikt de energiesector nog over voldoende groeipotentieel.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis