Tijdens de handelssessie van gisteren wisten de meeste beurzen het nodige koersterrein terug te winnen. Toch betreft dit vooralsnog slechts een herstelbeweging binnen een dalende beweging. De kans is namelijk groot dat er nog enkele berentikken zullen volgen. En ook de techbeurs lijkt de dans niet te ontspringen.

Al het gehele jaar is Wall Street niet geconfronteerd met een koersdaling van minstens 5%. Aan die indrukwekkende reeks is inmiddels een einde gekomen. Vanaf het hoogtepunt gerekend wist de S&P 500 index tijdens de handelssessie van maandag te dalen naar meer dan 5%. En dat was voor sommige beleggers toch wel even wennen, want zij waren overtuigd van de onverwoestbaarheid van deze beursrally.

Een verdere koersdaling lijkt realistisch te zijn

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research was er vorige week al een belangrijk verband te leggen met februari 2021. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat we net als toen de bovenkant van het trendkanaal wisten te bereiken. Ook de koersbeweging was vergelijkbaar. Inmiddels is de steunlijn doorbroken en beweegt de Nasdaq 100 index een stuk lager. Maar, de onderkant van het trendkanaal is nog steeds niet bereikt.

Volgens de wetten van de technische analyse is het aannemelijk dat de Nasdaq 100 index binnenkort op weg gaat naar de onderkant van het trendkanaal. Mocht de steunlijn standhouden, dan kan er snel weer een vervolg aan de beursrally gegeven worden. Mocht de steunlijn breken, dan moeten beleggers rekening houden met nog meer koersschade.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>