Dit jaar staan de goud- en zilversector in de schijnwerpers. Juist in deze onzekere tijd hebben beleggers behoefte aan zekerheid. De edelmetalen staan er al decennialang om bekend dat ze goed kunnen fungeren tijdens onzekere tijden. Ondertussen begint het fundamentele plaatje er ook steeds beter uit te zien.

De goud- en zilverprijs zitten al enkele maanden in de lift. Vanaf maart is er al sprake van een sterk stijgende trend bij beide edelmetalen. Met name de zilverprijs wist in positieve zin op te vallen. Overigens was deze ‘inhaalslag’ hard nodig, want tijdens de afgelopen jaren presteerde zilver beduidend minder goed dan goud.

Het onderliggende plaatje begint er steeds hoopgevender uit te zien

De mannen van Crescat Capital LLC deelden onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat het onderliggende fundamentele plaatje bij de goud- en zilvermijnaandelen er steeds beter begint uit te zien. Zo is er gemiddeld gezien sprake van een stijging bij de vrije kasstroom van 134%. De vrije kasstroom (free cashflow, afgekort FCF) vertegenwoordigt het kapitaal dat uit de onderneming gehaald kan worden zonder dat dit invloed heeft op de voortgang van de ondernemersactiviteiten. Oftewel hoeveel dividend kan er veilig uitgekeerd worden aan de aandeelhouders?

Nog nooit eerder wist de vrije kasstroom in zo’n korte tijd zo hard te stijgen. Voor de goud- en zilverbeleggers mag deze fundamentele verbetering gezien worden als een extra zetje in de rug. Er lijken immers gouden tijden aan te breken voor de goud- en zilversector.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER