Langzaam maar zeker beginnen steeds meer fondsbeheerders optimistisch gestemd te raken. Uit onderzoek van Bank of America blijkt immers dat steeds meer fondsbeheerders verwachten dat de beurzen op dit moment bewegen binnen een nieuwe Bull Market. Moeten we daar wel blij mee zijn?

Tijdens de afgelopen maanden wisten de beurzen bijzonder goede zaken te doen. Eigenlijk had geen enkele analist een dergelijke beursrally een halfjaar geleden zien aankomen. Vooralsnog lijkt de coronacrisis weinig effect te hebben op de aandelenmarkten.

Is het optimisme onder de fondsbeheerders terecht?

Uit onderzoek van Bank of America blijkt dat steeds meer fondsbeheerders optimistisch gestemd raken. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat steeds meer wereldwijde fondsbeheerders verwachten dat de beurzen binnen een nieuwe Bull Market bewegen. Vorige maand stond de teller nog op 46 fondsbeheerders, maar dat aantal wist deze maand op te lopen naar 58 fondsbeheerders. Op dit moment denken nog maar 29 fondsbeheerders dat dit slechts een beursrally binnen een Bear Market betreft.

Fondsbeheerders worden vaak gezien als een belangrijke graadmeter voor het voorspellen van de beurstoekomst. Dit komt mede door het grote kapitaal dat zij vertegenwoordigen. In het verleden hebben zij echter ook regelmatig de plank misgeslagen. Het optimisme onder de fondsbeheerders biedt dus geen enkele garantie op stijgende beurskoersen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.