Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. In het bijzonder wisten de Amerikaanse beurzen in positieve zin op te vallen. Jarenlang weten Amerikaanse aandelen al te ‘outperformen’. En dat lijken beleggers niet vergeten te zijn.

Op dit moment heerst en optimistische sfeer op de beursvloer. Beleggers verwachten dat de ergste schade al achter de rug ligt en zijn bang om de trein te missen. De financiële steun van de Amerikaanse overheid wordt ook grootschalig gebruikt om aandelen mee te kopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een groot deel van de Amerikanen de ‘pay cheque’ hebben gebruikt om aandelen mee aan te schaffen.

Beleggers geven nog steeds de voorkeur aan Amerikaanse aandelen

 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat beleggers nog steeds een sterke voorkeur hebben voor Amerikaanse aandelen. Sinds maart is er al sprake van een indrukwekkende geldinstroom richting de Amerikaanse aandelenmarkt. De andere aandelenmarkten blijven daar duidelijk op achter.

Deze grafiek maakt duidelijk dat beleggers nog steeds sterk de voorkeur geven aan Amerikaanse aandelen. En gezien de hoge waarderingen is dat best bijzonder te noemen. Voorlopig lijken beleggers nog niet angstig te zijn voor de hoge overwaarderingen.

Afbeelding van Angelo Giordano via Pixabay

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)