Tijdens de afgelopen week wisten de wereldwijde beurzen extreem goede zaken te doen. De Nasdaq index wist zelfs te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Beleggers verwachten dat de coronacrisis alweer achter de rug ligt. Opvallend genoeg worden de grootste winsten voor- en nabeurs behaald.

Vrijdag verschenen er hoopvolle cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Totaal onverwacht wist het werkloosheidscijfer te dalen in plaats van te stijgen. Er werd gerekend op een stijging richting de 20%, terwijl het daadwerkelijke cijfer wist uit te komen net boven de 13%. Daarnaast werden er tijdens de afgelopen maand nieuwe banen aan de arbeidsmarkt toegevoegd. Ook dat had geen econoom zien aankomen.

Is de Fed de drijfveer achter deze beursrally?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat tijdens de afgelopen weken de grootste winsten behaald werden tijdens de voor- en nabeurssessies. Beleggers die alleen tijdens de openingsuren geïnvesteerd hadden in de S&P 500 index, zouden nu een winst hebben van 5%. Beleggers die daarentegen alleen zouden kopen bij de sluiting, om vervolgens weer te verkopen tijdens de opening, zouden nu een winst hebben van 25%.

Volgens kenners is dit met name te wijten aan het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. De Fed kan immers ook tijdens de voor- en nabeurssessies actief zijn op de financiële markten. De vraag is dus of de beursrally wel zonder de steun van de Fed houdbaar is. Gelukkig hoeven beleggers voorlopig nog niet aan dat scenario te denken.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.