Voor beleggers in aandelen is het geen gemakkelijk jaar geweest, maar dat is nog niets in vergelijking met de cryptobeleggers. Zo ging er dit jaar voor miljarden aan cryptomarktwaarde in rook op. De Bitcoin noteert op dit moment zelfs meer dan75% onder de slotstand van 2017. En dat hadden maar weinig analisten zien aankomen.

Als het om digitale munten gaat zijn er duidelijk twee groepen te onderscheiden. Aan de ene kant heb je de groep beleggers die heilig gelooft in de toekomst van crypto’s en aan de andere kant heb je de groep beleggers die de opkomst van digitale munten juist ziet als één grote zeepbel. Met name de oudere beleggers hebben argwaan.

Weet de Bitcoin zich opnieuw te herpakken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de dramatische jaarbeweging van de Bitcoin in beeld gebracht. Tevens is op deze grafiek te zien dat sommige analisten, ondanks de harde daling, nog steeds sterk geloven in de toekomst van de munt. Tom Lee is bijvoorbeeld zo’n ‘cryptobeliever’.

Cryptobeleggers beroepen zich op dit moment met name op het feit dat de Bitcoin al wel vaker geconfronteerd is met rampzalige dalingen. En telkens wist de Bitcoin sterker terug te komen. Zal dat deze keer opnieuw het geval zijn?