Overheden proberen er op dit moment alles aan te doen om de economie overeind te houden. En in veel landen lukt dat vooralsnog ook erg goed. Toch kan het huidige overheidsbeleid niet eeuwig standhouden. Beleggers moeten er rekening mee houden dat het nog jaren kan duren voordat de arbeidsmarkt volledig hersteld is.

Volgens economen is er in de VS sprake van een zorgwekkende situatie. Het coronavirus is daar nog in alle hevigheid aanwezig en dat kan grote economische schade veroorzaken. Tijdens de afgelopen maanden verdwenen er al miljoenen banen en volgens diverse economen kan die teller nog verder gaan oplopen.

Er is op dit moment met name sprake van tijdelijke werkloosheid

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat er tijdens de afgelopen maanden 20 miljoen Amerikaanse banen zijn verdwenen. En als we een verband leggen met de voorgaande recessies, dan komen we tot de conclusie dat het nog jaren kan duren alvorens de arbeidsmarkt weer volledig hersteld is.

Economen wijzen ons er wel op dat er op dit moment met name sprake is van ‘tijdelijke werkloosheid’. Op het moment dat de coronamaatregelen versoepeld worden, kunnen deze banen weer terugkeren. Overheden moeten volgens hen daarom ook alle middelen inzetten om ‘permanente werkloosheid’ te voorkomen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!