Sinds het jaar 2011 zit de dollar al stevig in de lift. Toch is dat koersplaatje sinds het jaar 2016 gaan haperen. Tijdens de afgelopen vier jaar bewoog de dollar min of meer zijwaarts. Volgens de analisten van Deutsche Bank is het goed denkbaar dat de Amerikaanse munt binnenkort richting het zuiden draait.

Sinds het aantreden van Donald Trump, in het jaar 2017, beweegt de dollar al min of meer zijwaarts. Tijdens het eerste presidentsjaar maakte de dollar een flinke duikvlucht. Donald Trump was hier niet rouwig om, want hij liet tijdens zijn verkiezingscampagne al meermaals doorschemeren dat hij de dollar te ‘duur’ vond.

Edelmetalen kunnen profiteren van een zwakkere dollar

Volgens de analisten van Deutsche Bank is de dollar bij een belangrijk steunpunt aangekomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de dollar op dit moment de meerjarige steunlijn onder vuur neemt. Deze steunlijn is al sinds het jaar 2011 intact en bood in het jaar 2018 nog belangrijke steun.

Voor de edelmetalen zou het overigens goed nieuws betekenen indien de dollar door de steunlijn heen zakt. De edelmetalen zijn immers gebaat bij een zwakkere dollar. Maar, een nieuwe opleving vanaf deze steunlijn kan juist onheil betekenen voor de edelmetalen. Ook de goud- en zilverbeleggers doen er dus verstandig aan om deze grafiek in de gaten te houden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!