De meeste aandelenmarkten beleefden een goed eerste deel van september. Tijdens de afgelopen weken wisten de meeste indices namelijk in waarde te stijgen. Deze stijging was voor een groot deel te danken aan de centrale banken. Beleggers moeten echter alsnog rekening houden met een ‘tricky’ laatste deel van september.

Mario Draghi en Jerome Powell wisten tijdens de afgelopen weken met hun ‘milde’ woorden te zorgen voor optimisme onder de beleggers. Terwijl de ECB de depositorente verder verlaagde en tevens een nieuw stimuleringspakket aankondigde, wist Powell beleggers te trakteren op een nieuwe renteverlaging. En beide evenementen wisten te leiden tot stijgende beurskoersen. Als gevolg daarvan wist de S&P 500 index afgelopen week zelfs bijna een nieuwe recordkoers op de borden te toveren.

Beleggers moeten rekening houden met dalende beurskoersen

Ondanks de stijgende trend van de afgelopen weken moeten beleggers toch voorzichtig zijn tijdens het laatste deel van september. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat Wall Street het normaliter lastig heeft tijdens het laatste deel van september. De gemiddelde beweging over de afgelopen 20 beursjaren gemeten laat namelijk een daling zien tijdens de laatste 10 handelsdagen van de maand.

Is de tijd rijp om de veiligheidsriemen weer tevoorschijn te halen, of is het deze keer anders?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>