Aan het begin van dit jaar waren beleggers nog lyrisch gestemd over Chinese groeiaandelen. Dat was ook niet verwonderlijk te noemen, want tijdens het einde van 2020 wisten deze aandelen vriend en vijand te verrassen. Inmiddels heeft het optimisme plaatsgemaakt voor pessimisme. En een belangrijke grafiek laat zien dat het pessimisme rondom Chinese groeiaandelen mogelijk te ver is doorgeslagen.

Tijdens de afgelopen handelsweken hebben Chinese groeiaandelen bijzonder veel terrein moeten inleveren. Zelfs bij sommige toonaangevende Chinese aandelen is een daling van ongeveer 50% te bespeuren. De aangescherpte wet- en regelgeving die meer macht geeft aan de Chinese toezichthouders, heeft geleid tot deze historische sell-off. Of waren beleggers simpelweg te optimistisch gestemd?

Beleggers kunnen profiteren van het pessimisme rondom Chinese groeiaandelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Atlas Investor, is te zien dat de Chinese groeiaandelen index bij een belangrijke steunlijn is aangekomen. Deze steunlijn is al sinds het jaar 2008 van kracht en wist tijdens de afgelopen 13 jaar meermaals steun te bieden. Tijdens alle voorgaande confrontaties wisten de Chinese groeiaandelen tijdens de maanden daarna een krachtige herstelbeweging neer te zetten.

Aan de onderkant van de grafiek is het procentuele verschil tussen de huidige koers en de gemiddelde koers over een jaar gemeten in beeld gebracht. Sinds het jaar 2008 was er niet meer sprake van een dergelijke grote afwijking. Tijdens alle voorgaande keren dat er een dergelijke notering bereikt werd, wisten de Chinese beurzen niet veel later een trenddraai te realiseren.

Is dit het ideale moment om terug te keren naar de Chinese beurzen?

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!