Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die vertrouwen hebben in goud. Daarnaast zijn er nog minder beleggers te vinden die ook daadwerkelijk durven te speculeren op een stijgende goudprijs. Toch lijkt dit hét uitgelezen moment te zijn om in te spelen op de kansen binnen de goudmarkt.

Het pessimisme rondom de goudmarkt is de afgelopen weken sterk toegenomen. Aanvankelijk leek het er op dat de goudprijs in april en mei bezig was met een ‘gezonde’ correctieve beweging. Maar, de daling is de afgelopen weken behoorlijk serieus geworden. De bodem van de zomer van 2017 staat zelfs op dit moment onder druk. En daar hadden maar weinig analisten op gerekend.

 Is dit de ultieme kans om in goud te beleggen?

Toch hoeft het huidige pessimisme rondom goud niet slecht nieuws te betekenen voor het gele edelmetaal. Zo is namelijk op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing, te zien dat het aantal koopposities op de goudprijs is gedaald naar het laagste niveau sinds begin 2016. En juist toen wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten die tot op de dag van vandaag nog intact is.

Daarnaast stonden er tijdens de zomer van 2017 ook nog maar weinig koopposities open op de goudprijs. En ook toen wist de goudprijs een indrukwekkende bodem neer te zetten.

Is die goudbodem nu ook dichtbij?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!