De meeste beleggers hebben de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar nog scherp op hun netvlies staan. Na een lange zenuwslopende verkiezingsstrijd wist Jerome Powell uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Omdat er vorig jaar echter sprake is geweest van een Amerikaans verkiezingsjaar, kunnen de komende beursmaanden mogelijk tegenvallend gaan verlopen.

Vooralsnog verloopt dit beursjaar vlekkeloos. Elke noemenswaardige beurscorrectie werd door beleggers aangegrepen om de handelsportefeuille verder aan te vullen. Als gevolg van deze ‘koopdrang’ is de stier dit jaar eigenlijk geen enkele keer serieus in de problemen gebracht. Maar, mogelijk gaat dat tijdens de komende maanden veranderen.

Dit onderzoek voorspelt tegenvallende beursmaanden

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de komende beursmaanden tegenvallend kunnen gaan verlopen. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat de S&P 500 index gemiddeld genomen rond dit moment tijdens een post-verkiezingsjaar een top weet neer te zetten. En gemiddeld genomen is er tijdens de maanden augustus, september en oktober tijdens een post-verkiezingsjaar sprake van een dalende beweging bij de toonaangevende Amerikaanse beurs.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar op de grafiek is wel te zien dat de S&P 500 index vooralsnog perfect de gemiddelde koersbeweging tijdens een post-verkiezingsjaar opvolgt. En als dat verband tijdens de komende maanden ook intact weet te blijven, dan moeten beleggers rekening houden met een trenddraai op de beurzen.

Worden de stieren tijdens de komende maanden, voor het eerst dit jaar, serieus getest?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.