Het probleem van vergrijzing is alom bekend. De meeste Westerse economieën hebben te maken met een ouder wordende bevolking en daar tegenover staan maar weinig jongeren. In de toekomst gaat dit probleem nog veel groter worden. In het bijzonder voor de Europeanen.

Tijdens de afgelopen jaren zijn er meerdere maatregelen doorgevoerd om vergrijzing tegen te gaan. Zo hadden de overheden in Noorwegen en Zweden zelfs bedacht om ouders financieel te belonen op het moment dat ze extra kinderen zouden baren. En het is waar dat het probleem van vergrijzing alleen maar groter gaat worden in de toekomst. Mensen worden immers steeds ouder en dat betekent dat de oudedagsvoorzieningen langer doorbetaald moeten worden.

Vergrijzing gaat grote gevolgen hebben voor de Europese economie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Europese economie in de toekomst nog meer last gaat krijgen van vergrijzing. Zo is er bij de drie grootste Europese economieën sprake van een trend waarbij het aantal mensen boven de 65 flink stijgt en daartegenover staan steeds minder jongeren van onder de 15.

Uiteraard gaat deze vergrijzing grote gevolgen hebben voor de Europese economie. Wat dat betreft begint de tijd dus te dringen om adequate maatregelen te bedenken om deze vergrijzing tegen te gaan.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis