Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de beurzen stevig in waarde te stijgen. Voor Wall Street resulteerde dit zelfs in de beste handelsweek sinds april. Alle belangrijke Amerikaanse indices kregen er enkele procenten bij. Opvallend genoeg heeft het ‘slimme geld’ geen vertrouwen in deze beursrally.

Beleggers hebben vooralsnog weinig last van de verkiezingsperikelen. De strijd tussen Biden en Trump is nog volop bezig, maar de beurzen weten in de tussentijd alleen maar verder in waarde te stijgen. Vooraf werd er op Wall Street gevreesd voor een verkiezingsoverwinning van Biden, maar van die angst is nu weinig terug te zien.

Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe beursdaling?

Als we het over het ‘slimme geld’ hebben, dan gaat het veelal om fondsbeheerders. Hun acties zijn van groot belang voor de richting van de beurzen, omdat zij een groot deel van het beleggingskapitaal vertegenwoordigen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Zero Hedge, is te zien dat de Smart Index op dit moment lager noteert dan in februari het geval was. Destijds waarschuwde het ‘slimme geld’ ook al vroegtijdig voor een beursdaling. Destijds wist dat min of meer te resulteren in een beurscrash.

De Smart Index laat zien dat fondsbeheerders vandaag de dag pessimistischer gestemd zijn dan in februari het geval was. Gezien het verleden lijken beleggers er verstandig aan te doen om deze trend zeer serieus te nemen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar