In de maanden februari en maart werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een historische beurscrash. Deze beursdaling zal de geschiedenisboeken ingaan als de ‘coronacrash’. Opvallend genoeg zag het ‘slimme geld’ deze beursdaling al vroegtijdig aankomen.

Al wekenlang is er sprake van een stijgende beurstrend. Tijdens de afgelopen handelsweken werden de recordkoersen bij de meeste beurzen zelfs verder aangescherpt. En voorlopig lijkt haast geen enkele belegger rekening te houden met een nieuwe beursdaling. Het Slimme Geld is daar opvallend genoeg wel op voorbereid.

Fondsbeheerders maken zich zorgen om een nieuwe beursdaling

Als we het over het ‘slimme geld’ hebben, dan gaat het veelal om fondsbeheerders. Hun acties zijn van groot belang voor de richting van de beurzen, omdat zij een groot deel van het beleggingskapitaal vertegenwoordigen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Katusa Research, is te zien dat de Smart Money Flow Index op dit moment lager noteert dan in februari het geval was. Destijds waarschuwde het ‘slimme geld’ ook al vroegtijdig voor een beursdaling. Destijds wist dat min of meer te resulteren in een beurscrash.

De Smart Money Flow Index laat zien dat fondsbeheerders vandaag de dag pessimistischer gestemd zijn dan in februari het geval was. Gezien het verleden lijken beleggers er verstandig aan te doen om deze trend zeer serieus te nemen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar