Als we over het ‘slimme geld’ spreken, dan wordt daar veelal de insiders mee bedoeld. De beursdaling van de afgelopen weken hebben zij niet aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. Er is zelfs nog steeds sprake van een ‘verkoopdrang’ bij het ‘slimme geld’. En dat mag gerust opgevat worden als een waarschuwingsteken voor de beurzen.

Als we het over ‘insiders’ hebben, dan gaat het in dit geval om prominente personen die binnen een beursgenoteerde onderneming werkzaam zijn. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan CEO’s en CFO’s. Hun acties liggen vaak onder een vergrootglas. Als zij aandelen aan de portefeuille toevoegen, wordt dit veelal gezien als een ‘Bullish’ teken.

Insiders zijn nog niet van plan om terug te keren naar de aandelenmarkten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, is te zien dat er nog steeds sprake is van een verkooptrend bij de insiders op Wall Street. In september wist hun ‘verkoopdrang’ een hoogtepunt te bereiken en vanaf dat punt gerekend zijn de Amerikaanse beurzen al 10% in waarde gedaald. Voorlopig grijpen ze deze beurscorrectie nog niet aan om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. En dat is zorgwekkend te noemen, want in het jaar 2016 rond de Amerikaanse verkiezingen was er wel sprake van ‘koopdrang’ onder de insiders.

Volgens dit onderzoek hoeven beleggers voorlopig nog niet te rekenen op de steun van de insiders. En dat mag gerust beschouwd worden als een serieus waarschuwingsteken voor de aandelenmarkten.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)