Goed nieuws voor beleggers en investeerders. Als we ‘market bull’ Ed Yardeni mogen geloven, dan is de verkoopgolf vaart aan het verliezen. De afgelopen weken waren bijzonder pijnlijk, zowel op de Europese als de Amerikaanse aandelenmarkten gingen de beurzen flink onderuit. Hij verwacht dat een duidelijk verkiezingsresultaat de markten op weg zal helpen naar een eindejaarsrally en zelfs nog meer in de loop van 2021.

Beleggers en investeerders hebben geen prettige weken achter de rug. Wereldwijd gingen de beurzen hard onderuit en verdwenen de rendementen als sneeuw voor de zon. Daar zou volgens CEO van Yardeni Research Ed Yardeni een einde aan komen deze maand.

I don’t expect more than a garden variety correction, which would be a 10-15% drop. We’re still seeing that. And then, of course, we’ve got the renewed concerns about the pandemic and when we’re finally going to get a vaccine. So, it’s not as though the election is going to fix everything.

De S&P 500 noteert momenteel 9 procent onder zijn hoogste punt van begin september en de Nasdaq noteert 9,5 procent onder zijn piek. Daar kunnen volgens Yardeni nog enkele procentpunten bij maar van zodra er een duidelijke verkiezingsuitslag is, zal de onzekerheid op de markten wegvallen en kunnen aandelen opnieuw zorgeloos stijgen.

Eindejaarsrally

Yardeni verwacht dat we alsnog een eindejaarsrally zullen krijgen waarbij de S&P 500 zal stijgen naar 3.500 punten, oftewel ongeveer hetzelfde niveau dan zijn piek begin september. Zijn voorspelling voor midden 2021 ziet er nog beter uit met een stijging van de S&P 500 naar 3.800 punten dankzij een groeiende wereldeconomie, een COVID-vaccin en nog meer stimulus.

Hij is bijzonder optimistisch en verwacht een ‘Nike-swoosh’ op de koerstabellen. Een dubbele dip ziet hij niet snel gebeuren omdat hij verwacht dat de economie het opmerkelijk goed zal doen de komende maanden, veel beter dan analisten en economen voorspellen.

Bronnen: CNBC

Foto: WikiImages – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>