De herstelbeweging op de aandelenmarkten heeft behoorlijk wat los weten te maken bij beleggers. Zo was er aan het einde van 2018 nog sprake van een race naar de nooduitgang, terwijl beleggers er nu alles aan doen om een plekje binnen de aandelenmarkt te bemachtigen. Ook het ‘slimme geld’ zet zwaar in op verder stijgende beurskoersen. En dat lijkt een goed teken te zijn.

Onder het ‘slimme geld’ wordt vaak de hedgefondsen verstaan. In het verleden kochten de hedgefondsen vaak zwaar in rond of op bodems. Wat dat betreft is het vaak een goed teken als het ‘slimme geld’ flinke aankopen doet. En daar is nu dus sprake van.

Zorgen de hedgefondsen voor stijgende beurskoersen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat de hedgefondsen op dit moment zwaar inzetten op verder stijgende beurskoersen. Voor het laatst hadden hedgefondsen in januari 2016 zoveel geld in Amerikaanse aandelen zitten. En dat luidde destijds ook de bodem in. Ook tijdens de bodem in 2011 voegde het ‘slimme geld’ veel Amerikaanse aandelen aan de portefeuille toe.

Mogen beleggers, gezien de flinke aankopen van hedgefondsen, nu opnieuw hopen op een stevige bodem op de financiële markten?