De handelsweek is niet bepaald goed begonnen in Azië-Pacific. Vooral in Japan ging het er hard aan toe met een Nikkei 225 die eventjes 4 procent in het rood noteerde. Elders in de regio hadden de aandelenmarkten ook last van de verkoopdruk en twijfel. Positief nieuws komt vanuit China, waar de rentetarieven voorlopig nog ongewijzigd blijven.

Een domper op de aandelenmarkten in Azië-Pacific. Vooral in Japan waren de verliezen bijzonder groot met een Nikkei 225 die eventjes 4 procent naar beneden tuimelde. De Nikkei sloot de dag uiteindelijk aan -3,34 procent. De rest volgde evenzeer, echter waren de verliezen beperkter. De Topix index in Tokyo maakte een duik van 2,86 procent.

In verschillende sectoren in Japan hadden aandelen het moeilijk. De autobouwers Nissan en Honda gingen beide met 4 procent onderuit. Het aandeel van Fanuc zelfs met 6 procent. Ook de financiële sector werd niet gespaard. Aandelen van Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group gingen respectievelijk met 2,94 en 2,03 procent onderuit.

Federal Reserve

Ook elders in de regio duwden beleggers en investeerders op de verkoopknop. De Hongkongse Hang Seng index daalde met 1,35 procent. De Shanghai Composite index deed het beter met een daling van slechts 0,22 procent. In Zuid-Korea ging de Kospi index 1,09 procent naar beneden en in Australië ging de S&P/ASX 200 met 1,67 procent onderuit. Volgens analisten van OCBC Bank heeft het te maken met de Federal Reserve.

Markets continue their post-FOMC slump as concerns over rate normalisation continues to keep a lid on risk sentiment.

Vorige week liet de Federal Reserve verstaan dat ze verwachten dat de inflatie verder zal blijven stijgen. Dit doet beleggers en investeerders vrezen dat de rentetarieven in de USA sneller dan verwacht zullen gaan stijgen. Een scenario dat nefast zou zijn voor de financiële markten.

Bronnen: CNBC

Foto: pics_pd – Pixnio

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>