Op Wall Street vielen er tijdens de afgelopen handelsdagen opnieuw recordkoersen. Al wekenlang zitten de beurskoersen in de lift en de kans is groot dat deze trend tot het einde van het jaar onveranderd zal blijven. Daarnaast zijn de ingrediënten voor een grote trenddraai nog niet aanwezig.

De Advance-Decline Line wordt door analisten vaak gebruikt om de gezondheid binnen de financiële markt te meten. Deze NYSE Advance-Decline Line meet het aantal aandelen dat over een bepaalde periode in prijs is gedaald of gestegen. Daarnaast houdt het ook rekening met de vorige slotstand. Over het algemeen kan deze Advance-Decline Line worden gezien als een zogenoemde ‘breath indicator’.

Deze beursrally beschikt nog over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van xTrends, is te zien dat deze zogenoemde ‘breath indicator’ goed nieuws voorspelt voor Wall Street. Deze indicator zit namelijk nog steeds in de lift en mede daardoor hebben de stieren duidelijk het voordeel aan hun zijde.

Op de grafiek is ook te zien dat de NYSE Advance-Decline Line in het verleden rond belangrijke toppen al vroegtijdig een dalende beweging liet zien. Pas later was deze dalende beweging ook terug te zien in het koersverloop van de S&P 500 index. Aangezien de NYSE Advance-Decline Line op dit moment rond haar toppen beweegt, lijkt Wall Street nog over het nodige potentieel te beschikken.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS