De Europese bankensector staat al jaren onder druk. Sinds de uitbraak van de financiële crisis is er eigenlijk weinig veranderd. Zo bewegen de meeste Europese bankaandelen nog steeds rond hun recorddieptepunten. Ook tijdens de afgelopen maanden werden deze bankaandelen geconfronteerd met de nodige koersdruk. Toch kan daar in de nabije toekomst verandering in gaan komen.

Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in Europese bankaandelen. Dat is ook niet zo vreemd, want de Europese bankensector staat al jaren onder druk. Denk bijvoorbeeld maar aan de koersdreun die Deutsche Bank de afgelopen jaren te verwerken kreeg. En Deutsche Bank is helaas niet het enige slechte voorbeeld dat er te vinden is.

Europese bankaandelen zien er koopwaardig uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Europese bankensector mogelijk aan de vooravond staat van een nieuwe prijsrally. Zo is op deze grafiek te zien dat een belangrijke Europese bankenindex onlangs opnieuw de meerjarige steunlijn wist te testen. En sinds dat moment is deze index opgeveerd en recent werd zelfs de weerstandslijn doorbroken die al ruim twee jaar van kracht was. Met andere woorden mogen we technisch gezien spreken van een ‘opwaartse uitbraak’.

Tijdens de afgelopen 7 jaar hebben we twee keer een dergelijke ‘opwaartse uitbraak’ gezien en telkens volgde er een noemenswaardige beursrally bij deze Europese bankenindex. Mogen we deze keer opnieuw rekenen op een beursrally bij de Europese bankaandelen?

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS