Het coronavirus heeft zich als een olievlek verspreid over de Amerikaanse Staten. In twee weken tijd is het aantal besmettingen exponentieel gestegen. Er is tot op heden sprake van een verband tussen Wall Street en het aantal Amerikaanse besmettingen. En beleggers kunnen dat verband maar beter in de gaten houden.

Het coronavirus kan al enkele weken niet meer betiteld worden als een ‘Chinees probleem’. Het dodelijke virus heeft zich in korte tijd over de rest van de wereld weten te verspreiden. Italië is na China nog steeds het land dat het hardste getroffen is door het virus, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de VS deze plaats overneemt.

Beleggers moeten de gevolgen van het coronavirus niet onderschatten

De analisten van Nautilus Investment Research hebben geconstateerd dat er sprake is van een verband tussen de koers van de S&P 500 index en het totale aantal Amerikaanse besmettingen. Dit verband is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. De exponentiële groei van het totaal aantal coronabesmettingen heeft weten te leiden tot een historische beursdaling op Wall Street. Alleen tijdens de afgelopen handelsdagen was er sprake van een zogenoemde ‘trendbreuk’. De beurzen wisten immers in waarde te stijgen terwijl het aantal besmettingen verder opliep.

De analisten van Nautilus Investment Research laten weten dat beleggers de gevolgen van het coronavirus niet moeten onderschatten. De pijnlijke economische gevolgen worden met de dag duidelijker. En het is nog maar de vraag of de centrale banken voldoende redding kunnen bieden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)