De aandelenmarkten zijn zodanig wispelturig dat de analisten op Wall Street het hebben opgegeven om koersdoelen te stellen voor de grote Amerikaanse beursindexen. De situatie omtrent het coronavirus op de markten is compleet onvoorspelbaar, of in ieder geval de manier waarop beleggers en investeerders reageren op de financiële markten.

Het gebeurt niet vaak, analisten op Wall Street die zelfs geen moeite doen om koersdoelen te stellen. Over de afgelopen weken hebben analisten van BMO, Oppenheimer en Canaccord Genuity beslist om voorlopig geen vooruitzichten en koersdoelen te stellen voor de S&P 500. Dat komt omdat de markten zodanig onvoorspelbaar zijn, dat het gewoon geen zin heeft.

For the first time in our collective careers, we have decided to suspend our year-end S&P 500 price and EPS targets in favor of rolling 12-month forecasts. We believe there is minimal rational method for predicting the path of US stocks given the rapidity and volatility of data, forecasts, and emotions on a nearly daily basis.

Tony Dwyer, analist bij Canacoord Genuity, zei dat het onmogelijk is om de impact van de gezondheidscrisis in te schatten. Er zullen pas opnieuw koersdoelen worden opgesteld van zodra de Amerikaanse economie terug op volle toeren draait. En dat kan nog even duren.

Volatiliteit

De reden waarom Wall Street liever geen voorspellingen meer maakt, is omdat de S&P 500 in een razendsnel tempo in een ‘bear market’ is getuimeld en enkele dagen later zijn sterkste 3-daagse stijging wist te presteren sinds 1933, de volatiliteit is enorm tegenwoordig.

They are just being prudently cautious since volatility has shot up and the range of possibilities is much wider now than two months ago. It makes perfect sense to hold off at this time.

Nejat Seyhun, econoom van de universiteit van Michigan, vindt dit een gevaarlijk voorteken want ook tijdens de financiële crisis in 2008 waren er zakenbanken die zich niet meer waagden om koersdoelen te geven voor de Amerikaanse beursindexen.

Bronnen: CNBC

Foto: South Bend Voice – Flickr – CC BY 2.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)