Het verleden heeft zich tot nu toe opnieuw bewezen. De maand september is immers traditioneel gezien een slechte handelsmaand en dat was dit jaar ook het geval. Dit resulteerde bij de S&P 500 index in de eerste rode beursmaand van het jaar 2021. Het verleden voorspelt tevens dat de maand oktober ook minder rooskleurig kan gaan verlopen. Wat dat betreft hoeft het koersgeweld dus nog niet voorbij te zijn.

Tijdens de afgelopen weken kwam er een abrupt einde aan de imposante beursrally. En dat was voor veel beleggers even wennen, want tijdens de afgelopen maanden waren de stieren oppermachtig. Op een gegeven moment leek de beursrally wel onverwoestbaar te zijn. En juist op dat moment keerden de beren terug op het beursspeelveld.

Weet de dalende trend ook in oktober stand te houden?

Uit onderzoek van Bank of America Global Research blijkt dat de maand oktober niet bepaald een gunstige beursmaand is tijdens het eerste Amerikaanse presidentsjaar. Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat de S&P 500 index in dat geval gemiddeld genomen geconfronteerd wordt met een koersdaling van 0,91%. In 52,2% van de gevallen was er sprake van een rode eindstand.

Overigens kan daarna wel de eindejaarsrally gaan beginnen. Op de grafiek is immers ook te zien dat de maanden november en december vaak rooskleurig verlopen tijdens het eerste Amerikaanse presidentsjaar. Beleggers moeten zich dus niet door de beren op het verkeerde been laten zetten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis