Donald Trump wist recent terug te keren naar het Witte Huis. Volgens de Amerikaanse overheid vertoont de president op dit moment geen symptomen meer van het coronavirus. Trump wist zich dus snel te herstellen van het dodelijke virus. Toch is het nog maar de vraag of hij zijn verblijf in het Witte Huis met vier jaar mag verlengen.

Uit de meest recente peilingen blijkt dat Joe Biden nog steeds de favoriet is als het gaat om de Amerikaanse verkiezingen. De democraat ligt nog steeds aanzienlijk voor op zijn republikeinse rivaal. Overigens zal Trump zich niet direct zorgen maken over de peilingen. In het jaar 2016 wist hij immers ook tegen alle verwachtingen in de verkiezingsoverwinning binnen te slepen.

Dit onderzoek voorspelt een wisseling van de wacht

Uit onderzoek van Ned Davis Research blijkt dat het verleden een verkiezingsnederlaag voor Donald Trump voorspelt. Sinds het jaar 1952 verloor de zittende partij elke keer indien er tijdens het verkiezingsjaar sprake was van een beursdaling van minstens 20% of dat de Amerikaanse economie geconfronteerd werd met een recessie. De Amerikaanse beurzen wisten zich tijdens de afgelopen maanden dapper te herstellen, maar de Amerikaanse economie zit nog steeds gevangen in een recessie.

Mocht het verleden gebruikt kunnen worden als maatstaf voor het voorspellen van de toekomst, dan moeten de republikeinen vrezen voor een wisseling van de wacht. Of, mogelijk weet Trump opnieuw tegen alle verwachtingen in geschiedenis te schrijven.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>